Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisens tekniker tog vid efter att bombgruppen varit på plats under natten till måndag. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Misstänkt explosion i Olofstorp

Strax efter midnatt, natten mot måndag, larmade en privatperson om en misstänkt explosion i Olofstorp. I nuläget är det oklart vad som har detonerat.

Första larmet kom vid 00.05.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Både polis och räddningstjänst skickade enheter till platsen, men i nuläget vet man inte vad som kan ha orsakat den misstänkta explosionen.

Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, berättar att det ska ha hänt under eller i närheten av en bil.

– Vi vet inte exakt vad det rör sig om ännu, men något har absolut hänt där, säger hon.

Enligt henne ska det inte ha varit någon som har skadats i samband med händelsen. Och under måndagsmorgonen kunde Ann-Christin Löfstrand berätta att polisens bombgrupp varit på platsen för att undersöka vad som har hänt.

Efter det ska polisens tekniker kommit på plats för att göra ytterligare undersökningar.

– Vi rubricerar händelsen i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse, säger hon.

Undersöker motivet

Det är i nuläget oklart vad motivet för att placera föremålet som exploderade varit.

– Det finns naturligtvis ett motiv till varför man lagt det där under, vi ska försöka reda ut vad det kan vara. Vi vet inte i nuläget men tittar på alla möjligheter, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Bilen stod i ett bostadsområde i närheten av någon form av privat bostad, enligt polisen. Föremålet som exploderade ska ha varit placerat under en av bilarna, men orsakat skador även på bilen bredvid och på huset där rutor har krossats av smällen.

"Skärrade"

Explosionen ska enligt polisen inte ha orsakat några personskador. Men personerna som bor i huset som ligger i anslutning till bilarna är nu bortförda från platsen medan området är avspärrat.

– Vi har hittat andra boenden för dem och en del har löst det själva. Jag tror det är två familjer, med barn också. De är skärrade såklart, säger Thomas Fuxborg.

Senare på måndagen meddelar polisen att teknikerna lämnat platsen och att avspärrningarna är borttagna.

– Avspärrningen är hävd och vi är klara på plats sedan förmiddagen, säger polisens presstalesperson i region väst.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat explosionen.

– Det finns ingen misstänkt men det kommer utredas vidare. Det är något explosivt ämne som detonerat men vad vet vi inte ännu, säger Anna Göransson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.